lauantai 12. lokakuuta 2013

Virsut

Minua on pitkään kiinnostanut tehdä virsut huopakankaasta.
Ohjetta vaan en ole löytänyt mistään. Onneksi päädyin menemään meidän omaan pikku kirjastoomme ja sieltä löytyikin 2 tuohityö kirjaa. Toisessa näytti olevan jonkinlainen ohje tuohivirsuun, niin sen otin. Kirja oli Miten tehdään tuohitöitä -Sven E. Lindqvist. 
Luin jonkin verran tekstiä, mutta jotenkin se meni ihan yli hilseen. Kuvista sitten loppuen lopuksi päättelin mitä pitäisi tehdä. Eli saattoi mennä väärin tai oikein, vaikea sanoa. 
Ensimmäisen version väkersin paperista. Siinä alkoi vähän hahmottamaan ideaa.

Seuraava versio olikin pojan jalan kokoinen (22). Materiaalina merinovillainen Huopakangas. Sisämittana käytin paksua kengän pohjallista, muuten olisi tullut kyllä aika erikokoiset tossut. 
Muutaman kerran kun tein ja purin, niin tuli aika hyvät. Korkeutta olisi voinut olla enemmänkin, mutta materiaali loppui kesken.
Soirojen päitä on käännetty takaisin päin, mitä nyt riitti ja ompelin päätöspäihin muutamia pistoja ompelulangalla, jotta pysyisi kuosissa. Yritin kyllä saada ompeleet piiloon, mutta jonkin verran soirot siirtyilevät ja joku tuli näkyviin.
Lopuksi kun en luottanut koossa pysymiseen kirjoin reunoille tähtiä. Pohjaan leikkasin pohjallisen avulla sopivat pohjat, joihin laitoin sukkiin tarkoitettua liukuestettä. Pohjalliset ompelin ihan tikkipistoin kiinni tossuun.

Tossut on tarkoitettu siis ihan käyttöön. Ja ihan kevyttä se käyttö ei olekaan meidän herran tuntien. Toivottavasti kestävät, ainakin aika hyvin tuntuu jalassa pysyvän ja liukuesteet toimivan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti