keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Vanhan kaapin tuunausta



Ostin tällaisen vanhan kaapin joulun alla. Edullinenkin se oli, koska 71 € jouduin siitä vain maksamaan.

Näin kaapin n. puoli vuotta aikaisemmin kylätalolla ja silloin jo ihastelin sitä. Nyt se sitten tuli facebookissa vastaan huutokaupattavana. Huutajia ei määräpäivään mennessä ilmestynyt muita, niin ajattelin kokeilla, saisinko kaapin todella noin edullisesti.


Muistin kaapin olevan sinapinkeltainen tai vastaava, mutta sepä olikin limen vihreä. Ihan mielenkiintoinen värivalinta sinänsä.
Väri ei ollut siis mikään paha. Vähän kulumaakin löytyi. Tulevan värin olin kuitenkin päättänyt jo ennen kaapin hakua, että ei sillä värillä niin väliä, pääsi vain yllättämään.

Kaappi tuotiin suoraan autotalliin, jossa sai rauhassa sen kanssa häärätä. Poistin kaikki maalit kuumailmapuhaltimella. Maalia ei ollut kuin yksi kerros ja se lähti aika nätisti. Enemmän töitä sai tehdä oven peiliosissa, joihin ilmeisesti aurinko oli kiinnittänyt maalin ihan kunnolla.

Maalinpoiston jälkeen hioin kevyesti kaapin kauttaaltaan. Kellastuneen puun värisen kaapin vahasin lumen sävyisellä puuvahalla, jota oli jäänyt keittiön pöydästä. Vajaa 4 dl purkki riitti siis isoon ruokapöytään ja kaappiin ja ei loppunut vieläkään.
Kerta vahauksen jälkeen keltainen puu tuli vielä liikaa läpi, joten päädyin 2 vahauskertaan.

Vanhasta lukosta oli hukkunut avain vuosien myötä. Edellisessä paikassa ovi oli kiinni munalukolla. Yritin löytää sopivaa avainta, mutta ei ollut vanhoja eikä sopivia aihioitakaan avaimen tekoon löytynyt.
Löysin pitkän netissä selailun jälkeen Wanhan Wiljamin verkkokaupan. Sieltä löysin kokonaan uuden lukon avaimen kera, sekä kahvan ja avainkilven.
Näille ostoksille tuli hintaa postikuluineen 28 €.
Kun kaappi tuotiin sisälle ja katsottiin paikalleen, eteen tuli pikku ongelma, kun kaappi ei ollut suoraa nähnytkään.
Yleensä kaapeissa on edes yksi kiinteä hylly, mutta tässä kaikki ovat liikuteltavia. Muutenkin taka saumat olivat aika liikkuvaa sorttia, joten ei ihme ettei pysy suorassa.
Onneksi isä pelasti ja keksi kaapin taakse ristikon rautalangasta. Se tukee kaappia tarpeeksi, jotta se pysyy suorassa.
Siitä syntyi seuraava ongelma, kun kaappi oli suora, niin ovi ei ollut. Vanhat saranat oli aika pienet ja antaneet jonkin verran periksi. Niimpä jouduin vielä uudet vähän isommat saranat hakemaan oveen.
Ne onneksi löytyivät helposti ja sain kaapin valmiiksi ja suunnitellut tavarat kaappiin. Kaapille tuli lopulta hintaa n. 110 €+puuvaha.

Keittiön ja ruokapöydän läheisyydessä saan kaappiin nyt kaikki esille laittamisen arvoiset astiat. Sekä alas keittokirjat ja muuta, minkä ei tarvitse olla niin esillä. Itse ainakin olen tyytyväinen, uudesta säilytystilasta ja muutenkin.


1 kommentti:

  1. Wau, aivan ihanan kaapin olet vanhasta entisöinyt. Sinulla on hyppysissä taito uudistaa vanhasta uutta. :)

    VastaaPoista