torstai 21. helmikuuta 2013

Eteisen matto


Eteisen mattoon yritin etsiä college kudetta, josta olen aikaisemmin tehnyt tämän tapaisen maton, mutta ei tärpännyt tällä kertaa. Collegesta olisi tullut vähän rouheampi pinta, mutta nyt on tällainen siisti matto.

Kuteena on siis harmaa ontelokude ja musta juutti.
Sidoksena puissa valmiina ollut ruusukas ja palttina.

Ontelokudetta ostin 3 kg ja suurinpiirtein saman verran oli juuttia.  Ontelokudetta jäi n. 10 cm tarpeiksi ja juuttia n. 1 kg.

Juutilla on kudottu käänteet 9 cm, joista 4,5 cm jäi näkyviin. Muuten matto on kudottu 1 ontelokude kuviopolkusella ja 1 juutti palttinalla. Maton mitta puissa 262 cm + päät.
Loimen leveys 90 cm.


Kuvio polkusia on 4. Päässä on poljettu 3* 1,2,3,4,3,2, maton keskikohta on poljettu 1,2,3,4,1,4,3,2,1,4. Kuviota kutoessa toiseen suuntaan reuna tuli hyvin, toiseen suuntaan reunalanka täytyi kiertää.

Päissä on ensin solmut ja sitten siksak ommel, jolla solmut ja loimen päät sai käännettyä hyvin sisäpuolelle. Käänne on ommeltu vielä kahteen kertaan siksakilla. Yksi neula meni poikki, kun innostuin liian nopeasti ompelemaan, mutta muuten ompelu sujui ongelmitta. Kiitos taas hyvin palvelevan ompelukoneeni 60-luvulta.

Sivulla kuva käänteen oikealta ja nurjalta puolelta. Matto on siis täysin molemmin puolin käytettävä. Eteisessä varsinkin se on ihan hyvä juttu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti