torstai 28. maaliskuuta 2013

Takin tuunaus

Vanha villakangas takkini on ollut pitkään tuunaus listalla. Nyt sain vihdoin sen tehtyä.

Takki oli hieman liian iso hartioista ja hihat oli hitusen liian pitkät. Tiesin jo ostaessa nämä asiat, mutta pienempi takki kiristi liikaa käsivarsista. Niinkuin tekee monet venymättömät yläosat.

Takki on kuitenkin palvellut jo vuosia ja raskaus aikana se oli oikein hyvä, kun mahakin mahtui mukaan.

Kuluminen näkyy kankaan nyppyyntymisenä, ei paljon muuna. Netistä joskus näin vinkin poistaa nypyt partahöylällä ja kokeilin sitä sitten tähän. Kangas on aika tiivistä ja homma toimi aika hyvin. Sain kaikki nypyt pois ja takki näyttää aikas uudelta taas.

Kirjonnat tein Kirjo-pirkalla, koska halusin takin olevan edelleen konepestävä. Lankojen värit sopi myös oli sopivia. Painettu monivärinen sopii kirjontaan mielestäni hyvin. Pinnasta tulee mukavan elävä. Muutenkin lanka sopi kirjontaan, säikeet pysyi yhdessä ja pinnasta tuli sileä.

En ole mikään kirjonnan mestari. Käytin pistoja mitä osaan tehdä, eli tikki ja ketjupisto. Lisäksi halusin isoja kukkia, mitkä olisi voinut kirjoakin, mutta virkkasin ne työn helpottamiseksi. Tein hartioihin ja hihansuihin poimutuksia kirjomalla ja sain sillä molemmista n. 1-1,5 cm pois.

Eiköhän takille tullut joitakin lisävuosia. Ihan kaikkien vaatteiden kanssa värit ei enään mene yksiin, ainakaan niin helposti kuin yksivärinen meni. Mutta vaatteeni on aika ruskeaan sopivia, joten varmaan pareja löytyy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti